Хронічний гепатит С виліковний!

Гепатит С – це вірусне ураження печінки, результатом якого є розвиток цирозу. Протікає гепатит повільно і довго, без явних проявів, без жовтяниці, із незначним порушенням травлення. Людина, яка страждає на хронічний гепатит С, часто дізнається про свою хворобу випадково, підчас обстеження. Наприклад, перед хірургічним втручанням, за бажання стати донором або при змінах в дослідженні крові на печінковий комплекс. Раніше цю хворобу називали лагідним вбивцем, бо тільки через десятки років після інфікування раптово виникають ознаки цирозу печінки зі значним погіршенням стану людини.

Інфікуватись вірусом гепатиту С можна при незахищених статевих контактах, вживанні наркотичних речовин ін’єкційним шляхом, при отриманні препаратів крові. Хвора мати може інфікувати дитину під час вагітності або в пологах. Кожна людина повинна оцінити свої ризики та вірогідність інфікування вірусом гепатиту С і при їх наявності обов’язково пройти просте обстеження.

Крок перший: обстежитись на наявність антитіл до вірусу гепатиту С. Зробити це можна звернувшись до сімейного лікаря, в центрах первинної медико - санітарної допомоги наявні швидкі тести на гепатити.

Крок другий: при отриманні позитивного результату необхідно пройти додаткове обстеження. Антитіла до гепатиту С можуть бути у людини, яка перехворіла на гепатит С і сама одужала. Тому для підтвердження діагнозу хронічного гепатиту С необхідно пройти додаткове обстеження на виявлення в крові самого вірусу гепатиту С (ПЛР діагностика).

Крок третій: при підтвердженні хронічного гепатиту С звернутись до сімейного лікаря, який скерує Вас до центрів, де лікують це захворювання.
Завжди отримати кваліфіковану консультацію лікаря інфекціоніста з приводу діагностики і лікування Ви можете на нашому сайті help24 org.ua
Препарати прямої дії для лікування хронічного гепатиту С наявні в Україні, лікування безкоштовне, препарати добре переносяться пацієнтами. Увесь час лікування займає 3 місяці. При дотриманні рекомендацій лікаря гарантовано 100% одужання.

Крок четвертий: обстеження статевих партнерів, за потреби лікування партнерів, якщо він \вона теж мають вірус. Після одужання Ви можете ще раз інфікуватись від партнера. А повторне лікування менш ефективне та знижує вірогідність 100% одужання. Як що Ви жінка, то необхідно обстежити дітей, народжених Вами.

Обстежуйтесь своєчасно, бо лікування не показано хворим з важким цирозом печінки. А своєчасний початок лікування - запорука одруження від такої важкої хвороби.

Автор Галина Шерстюк, лікар-інфекціоніст

Записатися на безкоштовну консультацію до лікаря-інфекціоніста Галини Шерстюк