Що таке телементальне здоров'я?

Телементальне здоров'я - це надання послуг психічного здоров'я з використанням телекомунікаційних технологій або відеоконференцзв'язків. Також відоме як телепсихіатрія або телепсихологія, воно довело свою ефективність у разі багатьох станів, включно зі синдромом дефіциту уваги та гіперактивності (СДУГ), посттравматичного стресового розладу (ПТСР), депресією та тривожними розладами.

Зі зростанням потреби у віртуальних послугах психічного здоров'я фахівці використовують телефонні та відеоконференц-технології для проведення терапії, оцінок, і контроль медикаментозного втручання безпосередньо для людей, незалежно від їхнього місцезнаходження.

Переваги

Телементальне здоров'я має кілька переваг. Воно усуває необхідність у поїздках, що часто призводить до меншої кількості пропусків роботи та спрощує логістику для транспорту або догляду за дітьми. Пацієнти можуть записуватися на прийом з меншим повідомленням і в більш гнучкі години. Ця технологія робить послуги психічного здоров'я доступними для тих, хто раніше не мав до них доступу, включно з людьми у віддалених районах і в екстрених ситуаціях. Для тих, хто раніше міг вагатися в пошуку допомоги в галузі психічного здоров'я, телементальні послуги можуть стати легшим першим кроком порівняно з традиційними методами. Зі зростанням телементальних послуг фахівці стали краще розбиратися в сучасних технологіях відеоконференцій, і деякі повністю перейшли на віртуальну практику.

Недоліки

Незважаючи на переваги, телементальне здоров'я має свої обмеження. Відсутність інтернет-з'єднання та пристроїв може обмежувати доступ до послуг, а різні рівні якості технологій можуть впливати на те, як послуги надаються та сприймаються. А розвиток технологій вимагає оновлення обладнання, і платформ для пацієнтів. 

Пошук провайдера телементальних послуг

Під час пошуку провайдера телементальних послуг багато міркувань схожі з тими, що застосовуються під час пошуку фахівця для особистих зустрічей, з деякими додатковими факторами, специфічними для віртуального середовища. Провайдери зазвичай використовують безпечні платформи, на яких запис неможливий, а найкращі практики рекомендують обирати платформи з відповідною перевіркою, конфіденційністю та функціями безпеки. Зустріч із провайдером уперше у віртуальному середовищі може ускладнити визначення рівня комфорту, тому безоплатні консультації можуть допомогти зрозуміти, чи підходить провайдер телементальних послуг.

Отримати кваліфіковану допомогу та знайти «свого» психолога чи психіатра ви можете завжди, записавшись на консультацію до спеціаліста на Help24 TeleHealth. Послуги є безкоштовними, а конфіденційність гарантовано. Help24 TeleHealth – ми поруч, де б ви не знаходились!

З розвитком і зростанням галузі телементального здоров'я вона стає дедалі життєздатнішим варіантом для багатьох, хто шукає допомогу в галузі психічного здоров'я. Незважаючи на існуючі виклики, потенційні переваги зручності, широке охоплення і зниження бар'єрів для отримання допомоги роблять телементальне здоров'я багатообіцяючим рішенням для майбутнього психіатричних послуг. Залишаючись у курсі останніх розробок і найкращих практик, як фахівці, так і пацієнти можуть максимально використовувати переваги цього інноваційного підходу до психічного здоров'я.